Головна Логістика Основним перевалочним вантажем в порту «Ніка-Тера» залишається зерно

Основним перевалочним вантажем в порту «Ніка-Тера» залишається зерно

У першому кварталі 2021 року порт «Ніка-Тера» перевалив 1,42 млн. тонн вантажів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію підприємства.

У структурі перевалки основною позицією залишалося зерно, якого обробили 906,4 тис. тонн або 64% від загального обсягу вантажів. Крім того, у січні-березні порт перевалив 90 тис. тонн соняшникової олії (6%).

«В середньому падіння перевалки по галузі в першому кварталі – приблизно на 20%, що стосується зернових, то на 37%. На жаль, наш порт не став винятком. Причина падіння в галузі очевидна – пандемія і низький урожай зернових у 20/21 МР», – прокоментував СЕО порту «Ніка-Тера» Алім Агакішиєв.

За його словами, в порту очікують поступового відновлення економіки й відповідно збільшення обсягів перевалки в українських портах вже в другому півріччі 2021 року.

«Для нас зернові залишаються домінантним видом вантажів. Погодні умови цієї зими були краще, ніж в попередньому. Тому хороший урожай стане в певному сенсі двигуном всієї портової галузі. І звичайно, загальна динаміка ВВП країни визначить тренди всієї портової галузі», – резюмував керівник порту.

У 2020 році в структурі вантажообігу «Ніка-Тери» зернобобові та олійні вантажі склали 75% – їх в порту було перевалено понад 5,55 млн. тонн.

Перегляди: 1