Головна Новини Ринок України Озимі на Тернопільщині перебувають переважно у доброму й задовільному стані

Озимі на Тернопільщині перебувають переважно у доброму й задовільному стані

Більшість посівів озимих культур в Тернопільській області сьогодні перебувають переважно у доброму й задовільному стані.

Про це розповіла начальник відділу рослинництва обласного департаменту агропромислового розвитку Надія Воскресенська, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне.Новини».

«В доброму стані посіви знаходяться на 67% площі, 30,6% – в задовільному і 2,4% посіяних площ зараз слабкі і зріджені. Озимий ріпак знаходиться в доброму стані на 70% площ посіяних, в задовільному стані 18,1% і слабкі і зріджені – 1,9%», – повідомила Воскресенська.

Своєю чергою директор Тернопільської філії Українського інституту експертизи сортів рослин Іван Дудник зазначив, що перезимівля проходить добре й випадання рослин озимих культур зафіксовано не було.

«Ми вже проводили два експрес-тести на відрощування озимих, як вони перезимовують. Осінь складна була, бо за серпень випало лише 45 мм опадів, за вересень – 90%, в жовтні – 2 мм, це – 2% і за листопад випало 18% мм опадів. Але вологозапаси були достатні, щоб нормально проходив період вегетації», – розповів Дудник.

Він зазначив, що згідно з дослідженнями спеціалістів філії на Тернопільщині цього року слід очікувати добрий врожай.

Перегляди: 4