Головна Новини Новини компаній ПАЕК завершує роботи із внесення добрив на поля

ПАЕК завершує роботи із внесення добрив на поля

На полях господарств ТОВ «СП «Південна аграрно-експортна компанія» наразі зазначається гарний вихід рослин із зимового спокою. Від морозів посіви озимих не постраждали – почуваються нормально. Подекуди вже відбувається відновлення вегетації, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.  

«Озимі культури на 100% пережили зиму. Тож сподіваємось, що у природі не станеться ніякого колапсу, погодні умови стабілізуються, дозволивши рослинам нормально розвиватись», – розповів головний агроном компанії ПАЕК Олег Сивак.

Під озимий клин в компанії було посіяно понад 11 тис. га пшениці, ячменю – 7,2 тис. га, ріпаку – 5,9 тис. га. На сьогодні деякі з господарств ПАЕК вже завершили роботи із внесення добрив. Керівники та агрономи господарств ТОВ «СГВП «Вознесенське», ТОВ «СГВП «Снігурівське», ДП «Південне», ТОВ «СГВП «Таборівське» та ТОВ «СГВП «Березнегувате» забезпечили злагоджену роботу на полях, завдяки чому в оптимальні строки завершено перший етап підживлення посівів.

На полях з озимою пшеницею вибірково вносився карбамід та аміачна селітра, залежно від стадії розвитку рослин та стану посівів після перезимівлі. По посівах ріпаку було внесено сульфат амонію, а ближче до початку вегетації планується внесення аміачної селітри. В залежності від подальших погодних умов, завдяки достатній кількості добрив спеціалісти компанії проводитимуть друге внесення добрив – більше від запланованих норм. Також з початком потепління в господарствах вже готові вийти в поля для посіву ярих ранніх зернових та зернобобових, зокрема ячменю та гороху.

«Ми повністю готові до нового сезону та викликів, що можуть трапитись на нашому шляху! Вже завершено перший етап внесення добрив для підживлення посівів озимих культур і наразі господарства ПАЕК стоять на порозі активних весняно-польових робіт і посівної кампанії»,  – зазначив бенефіціарний власник ПАЕК Юрій Кормишкін.

Перегляди: 2