Головна Новини Ринок України Переробка на сік врятувала виробників яблук

Переробка на сік врятувала виробників яблук

Переробка яблук на концентрований сік стала справжнім трендом минулого сезону.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroTimes.

«У зв’язку з тим, що багато виробників яблук вирішили позбавитись ризиків тут і зараз, багато яблук було спрямовано на переробку саме концентрованого соку прямо з садів. Згодом тренд продовжився, і на даний момент переробляються також великі об’єми», – розповів керівник компанії USPA Fruit Володимир Гуржій.

Переробка на концентрат – це глобальна ринкова позиція, де Україна має лідерські позиції, зауважив експерт, адже більшість яблук переробляється саме в цей продукт. Решта переробки: чіпси, пюре, соки прямого віджиму – є значно меншими в об’ємі і майже не впливають на ринок.

Зважаючи на те, що в обсязі урожай був великим, на переробку також відправляли яблука, для яких просто не вистачило місця в холодильниках, відзначив Гуржій.

«Хоча й були регіони, де зібрали менше яблук, бо зловили періодичність, завдяки високому врожаю минулого року», – додав він.

Раніше повідомлялося, що внутрішні ціни на яблука знижуються внаслідок скорочення попиту й велику пропозицію на ринку, оскільки можливості довготривалого зберігання продукції у садівників досить обмежені.

Перегляди: 7