Головна Економіка і аграрна політика Підприємства АПК закінчили 2020 рік з найбільшими чистим прибутком

Підприємства АПК закінчили 2020 рік з найбільшими чистим прибутком

В умовах загального спаду економіки 2020 року підприємства агропромислового комплексу забезпечили найкращі показники ефективності економічної діяльності. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію ННЦ «Інститут аграрної економіки».

Так, рівень рентабельності підприємств сільського, лісового та рибного господарства за підсумками 2020 року склав 13,5% і став найвищим серед усіх видів економічної діяльності в Україні, зазначив директор ННЦ Юрій Лупенко, коментуючи нещодавно оприлюднені дані Державної служби статистики України.

Чистий прибуток підприємств сільського, лісового та рибного господарства торік склав 81,1 млрд. грн. 82,6% підприємств галузі (за КВЕД) одержали 107,9 млрд. грн. чистого прибутку, тоді як лише 17,4% підприємств закінчили рік зі збитками у 26,8 млрд. грн. Це також найкращі показники серед усіх видів економічної діяльності, де загалом було 71% прибуткових і 29% збиткових підприємств, зазначив науковець.

Загалом рентабельність діяльності усіх підприємств України у 2020 році склала 1,1%. Найвищий після сільського господарства рівень – у сфері фінансової та страхової діяльності – 12,6%, сфері охорони здоров’я та надання соціальної допомоги – 12,2%, а також сфері інформації та телекомунікацій – 6,4%.

У 2019 році, нагадав науковець, рентабельними були усі види економічної діяльності. При цьому сільське господарство (за КВЕД) посідало третє місце за рівнем рентабельності – 15,6% проти 7,7% в цілому по економіці.

Перегляди: 3