Головна Економіка і аграрна політика Пільгові кредити для аграріїв Львівської області стали ще більш доступними

Пільгові кредити для аграріїв Львівської області стали ще більш доступними

Одним із напрямів Комплексної програми підтримки та розвитку сільського господарства у Львівській області на 2021-2025 роки є надання пільгових кредитів на зворотній основі. У 2022 році деякі аграрії можуть отримати такий кредит під 0% річних, повідомляє «ПроАго Груп» з посиланням на інформацію Департаменту агропромислового розвитку ЛОДА.

Зазначається, що кошти обласного бюджету надаються:

  • під 5% річних – на  реалізацію бізнес-планів  у розмірі до 700 тис.грн терміном до 5 років з відстроченням повернення основної суми до 1 року
  • під 0% річних –  для відновлення втрат від наслідків надзвичайних ситуацій терміном до 5 років (без відтермінування погашення основної суми зобов’язання) в розмірі до 300,0 тис.грн для юридичних осіб та 100 тис. грн. для фізичних осіб підприємців;
  • під 0% річних – суб’єктам підприємництва, керівники яких є учасники АТО (ООС), на реалізацію бізнес-планів у розмірі до 700 тис. грн терміном до 5 років з відстроченням повернення основної суми до 1 року.

«У 2021 році пільгові кредити отримали 18 суб’єктів господарювання Львівської області на реалізацію бізнес-планів різних напрямів сільського господарства. Загальна сума фінансування склала понад 10 млн. гривень. У 2022 році ми пануємо профінансувати бізнес-плани мікро- та малих суб’єктів підприємництва на таку ж суму. Показником успішної реалізації цього напряму нашої програми є завчасне повернення кредитів, які були надані господарствами у попередні роки»,- розповіла директор департаменту Тетяна Гетьман.

Аграріями Львівщини у поточному році уже повернуто  до обласного бюджету розвитку 2,2 млн. гривень, що становить 146,7% до плану повернення пільгових кредитів на реалізацію бізнес-планів у І кварталі 2022 року.

Перегляди: 3