Головна Новини Ринок України Пізня весна позначилась нестачею тепла для росту та розвитку озимих культур

Пізня весна позначилась нестачею тепла для росту та розвитку озимих культур

Протягом останнього тижня квітня-місяця агрометеорологічні умови для росту та розвитку рослин озимих культур були не однозначними. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Національної академії аграрних наук України.

«Пізня весна та недобір тепла призвели до того, що фазовий розвиток рослин, як озимих, так і ярих культур, відбувається на два тижні пізніше середньобагаторічних строків. Озимі культури у кінці квітня знаходяться у фазі «вихід у трубку». Понижений температурний фон у квітні та задовільні умови зволоження сприяли проникненню кореневої системи озимих культур у більш глибокі шари ґрунту, що дещо підвищить у подальшому їх стійкість до посухи. Збільшилась кущистість рослин, що обумовило дещо вищу густоту стебел, ніж у минулому році», – зазначили в НААНУ.

Враховуючи погодні умови, особливо перепади температури повітря, і з огляду на поширення грибкових захворювань у посівах науковці  необхідно використати фунгіциди проти листкових хвороб, які можна застосовувати вже за температури 5-8 0С тепла.

Перегляди: 1