Головна Економіка і аграрна політика Польща оголосила про зернову заборону для України попри рішення Єврокомісії

Польща оголосила про зернову заборону для України попри рішення Єврокомісії

Рішення Європейської комісії про скасування обмежень на імпорт української сільгосппродукції після 15 вересня в обмін на обмеження з боку Києва не вплинуть на рішення Польщі ввести власну, односторонню заборону.

Про це під час зустрічі з виборцями в місті Елк сказав польський прем’єр Матеуш Моравецький, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на «Європейську правду».

«Заборона на імпорт (з боку Єврокомісії. – Ред.) знята. Ми продовжимо заборону на імпорт», – заявив Моравецький, підкресливши, що Варшава не буде слухати «Тускового Берліна» й Вебера, маючи на увазі експрем’єра Дональда Туска (якого нинішня влада Польщі звинувачує в роботі на Німеччину) й, імовірно, лідера Європейської народної партії Манфреда Вебера.

«Ми продовжимо заборону на імпорт українського зерна, незважаючи на відсутність схвалення ЄС», – підкреслив прем’єр Польщі.

Раніше повідомлялося, що уряд Польщі має намір самостійно подовжити заборону на імпорт української агропродукції в країну після 15 вересня навіть якщо Єврокомісія ухвалить протилежне рішення.

Перегляди: 7