Головна Економіка і аграрна політика Польща блокуватиме агроімпорт з України, незалежно від рішення Єврокомісії

Польща блокуватиме агроімпорт з України, незалежно від рішення Єврокомісії

Уряд Польщі має намір просити Єврокомісію подовжити заборону на імпорт української агропродукції після 15 вересня. Як заявив представник польського уряду Петро Мюллер в ефірі Polsat, уряд Польщі планує ухвалити резолюцію з відповідним закликом до ЄК 12 вересня.

За його словами, якщо цього не станеться, Польща ухвалить таке рішення самостійно, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на УНІАН.

«Ми близькі до того, щоб подовжити її, але навіть якщо цього не станеться, у нас є готовий регламент, який ми введемо на національному рівні», – заявив Мюллер.

Польський прем’єр-міністр Матеуш Моравецький також написав у Facebook, що незалежно від рішення Брюсселя щодо українського агроімпорту Польща не дозволить «затопити себе українським зерном».

«Незалежно від того, яким буде рішення чиновників Брюсселя, ми не відкриємо наші кордони», – наголосив він.

Моравецький зазначив: «Коли нам потрібно було допомогти сусідам, ми відкривали свої серця та будинки. Поляки такі… коли доводиться боротися за польські інтереси, лише уряд «Права та справедливості» гарантує, що інтереси наших фермерів будуть захищені».

«Ми говоримо «ні» зриву польського аграрного ринку та заподіянню шкоди споживачам та виробникам. Саме наша жорстка позиція зупинила імпорт українського зерна на спільний ринок ЄС», – заявив Моравецький.

Перегляди: 4