Головна Ринок України Експорт/імпорт Польські перевізники знову заблокують ПП «Медика-Шегині»

Польські перевізники знову заблокують ПП «Медика-Шегині»

Польські перевізники хочуть із 15 січня до 15 березня знову заблокувати пункт пропуску «Медика-Шегині» на кордоні з Україною, звідки недавно пішли блокувальники-фермери.

Про це заявив проросійський політик-неонацист, власник компанії з перевезень Рафал Меклер, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на UA.News.

«З Медики пішли фермери, до Медики повертаються перевізники», – написав він у Facebook 11 січня, показавши заявку на блокування.

У документі йдеться про те, що акція розпочнеться о 9:00 15 січня і триватиме цілодобово до 15 березня. Вимоги блокувальників залишилися незмінними.

За неофіційною інформацією війт гміни Медика заборонив зібрання перевізників на кордоні. Протестувальники мають право оскаржити рішення місцевої влади у відповідному окружному суді. Суд має розглянути справу протягом 24 годин. Раніше у схожій ситуації суд відмовив війту і став на сторону блокувальників.

Поки на кордоні України та Польщі продовжується блокування трьох пунктів пропуску: «Рава-Руська – Гребенне», «Краківець – Корчова», «Ягодин – Дорогуськ».

Польські протестувальники-фермери, які блокували перехід «Медика-Шегині» на кордоні з Україною, припинили свою акцію. Це стало результатом домовленостей між ними та міністром сільського господарства Польщі Чеславом Секерським.

Перегляди: 16