Головна Новини Ринок України Полтавщина планує будівництво заводу з переробки тваринницької продукції

Полтавщина планує будівництво заводу з переробки тваринницької продукції

bio complex

На Полтавщині розроблено проєкт Програми поводження з побічними продуктами тваринного походження на 2021-2025 роки, яку представлять на затвердження обласної ради. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію облдержадміністрації.

Один із напрямів програми передбачає розробку інвестиційного проєкту зі створення в області підприємства з переробки продукції тваринного походження. Щодо його будівництва має бути здорова конкуренція між громадами. Зацікавлені сторони мають виступити ініціаторами розміщення підприємства на своїй території, зазначив заступник голови ОДА Євген Греков.

«Для громади це можливість отримати сучасні виробничі потужності на своїй території й наповнення місцевих бюджетів. Також це створення нових робочих місць, працевлаштування людей. Аби інвестор зайшов на вашу територію, ви маєте запропонувати вигідні для нього умови. Крім того, це повинно приносити й користь громаді», – сказав Євген Греков.

Полтавщина має одне з найбільших серед регіонів України поголів’я тварин. В усіх категоріях господарств налічується понад 190 тисяч голів великої рогатої худоби, більше 320 тисяч свиней, близько 4,7 мільйона птиці, майже 45 тисяч овець і кіз. Наразі область є благополучною щодо пташиного грипу, сибірки, туберкульозу ВРХ. 

Перегляди: 3