Головна Новини Ринок України Полтавські фермери протестували проти відкриття ринку землі

Полтавські фермери протестували проти відкриття ринку землі

У Полтаві на площі перед адмінбудівлею обласної влади представники обласної асоціації фермерів і приватних землевласників влаштували першу в цьому році «земельну» акцію.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Голос України».

Акція вийшла не надто чисельною, та досить «гучною» й помітною. Тим паче, що окремі представники фермерських господарств цього разу, попри посівні та інші клопоти на весняному полі, приїхали на своїх тракторах і вантажівках. Тож на згаданій площі вишикувалася ціла колона сільськогосподарської техніки, «прикрашеної» транспарантами й плакатами з гаслами на кшталт «Руки геть від української землі!», «Не буде села — не буде України» та іншими.

«Якщо вже так кортить продавати гектари для ведення товарного сільгоспвиробництва, то нехай викупить їх держава й віддасть фермерам в оренду. За нинішньої вартості у 10—12 відсотків від нормативної грошової оцінки землі держава за 10 років відшкодує ті затрати. Ми за те, щоб був цивілізований, розумний обіг земель, а не грабіжницький. Розуміємо, що стосовно такого доленосного питання є різні судження. Тому, як на мене, треба провести всенародний референдум, аби почути й урахувати ті думки», – сказав під час виступу на мітингу голова обласної асоціації фермерів і приватних землевласників Василь Бурлака.

Продовження мораторію на продаж сільськогосподарських угідь принаймні до проведення протягом року всеукраїнського референдуму з цього питання стало головною вимогою, за яку проголосували учасники мітингу в Полтаві. А після його завершення селяни здійснили своєрідний автопробіг вулицями обласного центру на своїх тракторах і вантажівках.

Перегляди: 1