Головна Ринок України Експорт/імпорт Поляки мають намір заблокувати ще один пункт пропуску й продовжувати акцію до...

Поляки мають намір заблокувати ще один пункт пропуску й продовжувати акцію до лютого

akciya protest trakers Poland

Станом на ранок 24 листопада польські перевізники продовжують блокувати рух вантажного автотранспорту на міждержавних пунктах пропуску через кордон з Україною «Шегині – Медика», «Краківець – Корчова» й «Ягодин – Дорогуськ». Від учора ними також розпочата блокада руху вантажного транспорту через МПП «Рава-Руська – Хребенне».

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Державної митної служби України.

На усіх пунктах пропуску в очікуванні перетину кордону простоюють тисячі вантажівок. Так, найбільша черга на в’їзд в Україну зранку була перед пунктом пропуску «Медика» – 1500  авто. При цьому з українського боку черги практично відсутні.

«Наразі стало відомо, що протестувальники ймовірно отримали  погодження на проведення страйку від Департаменту транспорту Міністерства інфраструктури Республіки Польща до 1 лютого 2024 року», – поінформували в ДМС.  

Водночас, за непідтвердженою інформацією, у польських протестувальників є наміри поширити блокування також на пункт пропуску  «Нижанковичі – Мальховіце». Там електронна черга з вантажівок на виїзд з України зросла з 1300 до 2000 автомобілів.

Перегляди: 25