Головна Новини Ринок України Понад половина промислових свиногосподарств покращила показники роботи

Понад половина промислових свиногосподарств покращила показники роботи

У пріоритеті українських свинарів — скорочення падежу та ефективна годівля. Такими підсумками бенчмаркінгу вітчизняних свиногосподарств поділилися аналітики Асоціації «Свинарі України».

У дослідженні взяло участь 24 підприємства, які представляють 1/5 ринку промислової свинини в Україні, повідомляє «ПроАгро Груп».

«Порівняння з даними попереднього раунду бенчмаркінгу вказує, що за кожним з аналізованих показників покращення продемонструвала понад половина респондентів. Основними векторами вдосконалення стали підвищення збереженості поголів’я та ефективності годівлі. Так, збільшення коефіцієнтів збереженості тварин відзначаємо на усіх етапах виробництва, а конверсія та середньодобі витрати корму на дорощуванні менші ніж роком раніше», — прокоментувала координатор дослідження Олександра Бондарська. 

Показники продуктивності свиноматок не встановили нових рекордів, проте середня кількість живонароджених поросят в розрахунку на свиноматку за цей період наблизилася до 30 голів на рік. Середня кількість відлученців на свиноматку склала 26,5 голів, а максимальний показник сягнув 36,4 поросяти на свиноматку, що на 5% більше за відповідний максимум попереднього дослідження. 

Показник товарності виробництва також помітно покращився. Хоча найбільша кількість реалізованих свиней в розрахунку на свиноматку на рік залишилася на рівні 33,6 голів, середній показник підвищився до 23,8 голів, що на 5% вище, ніж за результатами попереднього періоду.

Перегляди: 3