Головна Овочівництво Попит і ціни на тепличні томати продовжують зростати

Попит і ціни на тепличні томати продовжують зростати

На українському ринку вже другий тиждень поспіль зберігається тенденція зростання цін на тепличні томати. Головною причиною стало скорочення збору томатів в українських тепличних комбінатах, що призвело до зниження обсягів пропозиції даної продукції на ринку. Водночас пропозиція помідорів з відкритого ґрунту впала до мінімуму, оскільки багато господарств сьогодні фактично завершили сезон їх продажів.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.

Так, тільки з початку поточного тижня ця продукція в українських тепличних комбінатах стала дорожчою в середньому на 26%. Сьогодні виробники готові відвантажувати тепличні томати по 20-30 грн./кг залежно від якості та калібру.

За їх словами, підвищити відпускні ціни їм дає змогу значна активізація попиту: дедалі більшу зацікавленість у придбанні томатів почали проявляти місцеві роздрібні мережі та оптові компанії. Крім того, значну підтримку ціновому зростанню надає і подорожчання ґрунтових помідорів, а також обмежена пропозиція цієї продукції як відкритого, так і закритого ґрунту. Однак попри чергове подорожчання, тепличні томати в Україні наразі все ж коштують у середньому на 29% дешевше, ніж на початку вересня 2022 року.

Перегляди: 3