Головна Новини Новини компаній Посівна кампанія у «Західному Бузі» триває рекордними темпами

Посівна кампанія у «Західному Бузі» триває рекордними темпами

В приватному підприємстві «Західний Буг» посівна 2021 року стартувала ще 24 березня – тоді посіяли 330 га ярої пшениці та 50 га ярого ячменю, але через погіршення погодних умов у  проведенні кампанії вимушені були зробити перерву. Про це агровиробник повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає «ПроАгро Груп».

Та вже 3 квітня, як тільки це стало можливим, було розпочато посів стратегічної культури – цукрового буряку. Станом на 9 квітня ними засіяно 2600 га, що становить 19 % від запланованої площі посіву .

«Через відносно пізній старт посіву цукрових буряків в цьому році наші агрономи та механізатори вийшли на справді вражаючі цифри – щодня засівається понад 700 га даної культури, що на 20 % перевищує темпи посіву минулого року», – зазначили на підприємстві.

Подальша посівна компанія 2021 року в «Західному Бузі» обіцяє бути ще гарячішаю, адже крім цукрових буряків найближчим часом слід посіяти ще 17 тис. га кукурудзи та 8,7 тис. га сої.

«Можна сміливо стверджувати, що настільки великої інтенсивності темпів посіву на нашому підприємстві ще не спостерігалось за всю його сімнадцятирічну історію», – йдеться у дописі.

Поряд з ярими культурами та посівною, аграрії не забувають й про озимий клин. Зокрема наразі завершено азотне підживлення всіх ріпаків на площі майже 7 тис. га та розпочато друге підживлення озимої пшениці на найбільш ранніх посівах. Також вже проведено інсектицидний захист озимого ріпаку від шкідників.

Попри серйозні виклики, які ставить перед агропромисловим комплексом дуже пізня весна 2021 року, колектив «Західного Бугу» налаштований оптимістично та сподівається на гарний врожай, підкреслили на підприємстві.

Перегляди: 2