Головна Агрометеорологія Посіви озимини мають потенціал врожаю вищий за середній

Посіви озимини мають потенціал врожаю вищий за середній

Погодні умови другої декади квітня дещо уповільнили розвиток сходів сільгоспкультур в Україні. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на агрометеорологічний огляд Укргідрометеоцентру.

«Внаслідок помірного накопичення тепла, невисоких денних температур повітря і наявності заморозків зростання і розвиток сільськогосподарських культур відбувалися дещо уповільнено, проте значного відставання від середніх багаторічних термінів у фазовому розвитку основних культур не спостерігалося», — зазначили агрометеорологи.

За даними Гідрометцентру, що в південних і західних областях України на посівах озимої пшениці майже на тиждень раніше звичайних термінів почалося утворення нижнього вузла соломини і формування репродуктивних органів. Агрометеорологічні умови для вкорінення, приживлення та весняної вегетації озимих культур залишалися цілком сприятливими.

«За даними весняного обстеження посівів гідрометеорологічними організаціями, більшість посівів озимих перебували в хорошому стані з потенціалом врожаю вище середнього. Зволоження ґрунту хороше і оптимальне. Температурні умови близькі до оптимуму для цієї групи культур», — йдеться у огляді.

Перегляди: 1