Головна Економіка і аграрна політика Посли ЄС не підтримали продовження  вільної торгівлі з Україною

Посли ЄС не підтримали продовження  вільної торгівлі з Україною

Європейські посли не змогли учора ухвалити рішення про продовження заходів лібералізації торгівлі для України ще на рік, погрожуючи зірвати саміт, на якому лідери ЄС хочуть підтвердити обіцянки щодо політичної, військової та економічної підтримки Києва.

Посли ЄС мали затвердити тимчасову угоду, укладену перед цим Єврокомісією і Радою ЄС, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на Politico.

Кілька країн відмовилися, вимагаючи більше часу, щоб оцінити вплив угоди, повідомили двоє європейських дипломатів і один чиновник ЄС. Усім було надано анонімність для обговорення переговорів за закритими дверима.

Компроміс, досягнутий між переговорниками з Ради, Європейського парламенту та Комісії, розширить обмеження на імпорт, щоб охопити чотири додаткові сільськогосподарські продукти, і вимагатиме від виконавчої влади ЄС діяти швидше в разі різкого зростання імпорту.

«Угода все ще не така, як ми хотіли», — заявив міністр сільського господарства Франції Марк Фено. Він додав, що солідарність з Україною не повинна відбуватися «ціною надмірної дестабілізації» європейських ринків.

Як повідомлялося, 20 березня Європейський парламент та Рада ЄС досягли попередньої згоди про продовження заходів з лібералізації торгівлі для України, які передбачають нові обмеження та запобіжники у зв’язку з занепокоєнням деяких країн ЄС.

Перегляди: 49