Головна Зберігання «Прометей» придбав ще один елеватор на Кіровоградщині

«Прометей» придбав ще один елеватор на Кіровоградщині

До складу мережі зерносховищ ГК «Прометей» увійшов Грушківський елеватор, придбаний у компанії «Кернел», потужністю одноразового зберігання 60 тис. тонн. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію групи.

Елеватор, розташований в м. Благовіщенське, являє собою комплекс з 17 сховищ підлогового типу і може одночасного зберігати до 8 видів культур. Комплекс оснащений 3 підйомниками, автомобільними вагами 60 і 80 тонн, 3 спеціалізованими точками з потужністю ліній автоприймання і відвантаження 1200 тонн/добу. Якісний і швидкий відбір проб з автотранспорту здійснюється за допомогою автоматичного пробовідбірника.

Доопрацювання зерна здійснюється за допомогою 5 зерноочисних машин потужністю 1000 тонн/добу та 4 сушарок потужністю 600 тонн /добу. Лабораторія елеватора оснащена сучасним обладнанням і атестована для аналізу: пшениці, ячменю, соняшнику, сої, ріпаку та кукурудзи.

«Перед покупкою пішли в глибоку аналітику, провели детальний аналіз, який показав величезний потенціал зерносховища. У зв’язку з цим було ухвалене рішення відразу приступити до поетапної модернізації, удосконаливши механізацію, збільшити швидкість приймання, підготувавши елеватор до прийому великого потоку машин у сезон», – зазначив директор елеватора Олександр Шілівській.

В «Прометеї» зазначили, що перший етап процесу модернізації комплексу почнеться вже в кінці квітня. Запланована сума інвестицій – 10 млн. гривень – піде на встановлення нових і модернізацію наявних приймальних бункерів і 80-тонних автовагів. Далі проведуть апгрейд норій і транспортних галерей.

Компанія «Прометей» у 2021 році продовжить потужні поглинання двох напрямків бізнесу: агровиробництва і зернозберігання. У планах збільшення земельного банку ще на 10 тис. га і нарощування потужностей одноразового зберігання на 400-500 тис. тонн за рахунок покупки 5-7 елеваторів.

Перегляди: 4