Головна Зберігання «Прометей» придбав свій перший елеватор на Харківщині

«Прометей» придбав свій перший елеватор на Харківщині

Зерноторгова компанія «Прометей» з Миколаєва купила елеватор «Золочів», який став першим підприємством зернозберігання трейдера на Харківщині й29-м у його елеваторній мережі. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

«Після приєднання зернового комплексу компанія збільшила загальну потужність одночасного зберігання до показника майже 1,7 млн. тонн. Разом з тим, з покупкою нового об’єкта «Прометей» розширив сферу своєї присутності у 10-му за рахунком регіоні», — зазначили в компанії.

Потужність придбаного елеватора становить 30 тис. тонн. Він атестований на роботу з зерновими та олійними культурами. Комплекс підлогового типу зберігання має зерноочисних сепаратором БЦС продуктивністю 100 тонн/година. На етапі доопрацювання сільгосппродукції до базових показників вологи задіяні зерносушарки.

У «Прометеї» поінформували, що для приймання зерна автотранспортом на елеваторі передбачені 3 автомобілерозвантажувача. Зважування проводиться на вагах вантажопідйомністю 60 тонн і довжиною платформи 16 метрів. Крім цього, задіяні залізничні ваги вантажопідйомністю 150 тонн.

Відвантаження зерна здійснюється зі складів підлогового типу зберігання через транспортне обладнання на автотранспорт і за допомогою стаціонарної точки продуктивністю понад 400 тонн/доба — на залізничний транспорт.

Рішення про розширення географії присутності «Прометея» на Харківщину продиктовано високою технічною ефективністю ведення сільського господарства даного регіону.

«За рахунок нового активу «Прометей» планує зміцнити свої позиції в регіоні», – прокоментував регіональний директор елеваторного напрямку компанії Дмитро Максименко.

Перегляди: 3