За попередніми даними Головного управління статистики у Львівській області сільськогосподарське виробництво регіону за 2021 рік збільшилось на 5,6%. Основне зростання на рівні 10,1% зафіксовано у комерційному сегменті, у господарствах населення обсяг виробленої продукції збільшився лише на 1,2%.
Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА у Facebook.
«Збільшення виробництва в комерційному сегменті є однією з основних ознак розвитку аграрного сектору регіону. Існуючі підприємства нарощують виробничі потужності, крім того, відбувається розвиток особистих селянських господарств та їх трансформація у сімейні ферми. Все це дозволяє Львівщині мінімізувати ризики дефіциту основних продуктів харчування та зберігати продовольчу безпеку», – розповіла директорка департаменту Тетяна Гетьман.
У 2021 році в порівнянні з попереднім роком виробництво продукції рослинництва збільшилось на 6%, продукції тваринництва – на 4,6%. У сегменті тваринництва збільшення обсягів виробництва відбулось внаслідок зростання виробництва м’яса, в живій масі сільськогосподарських тварин, реалізованих на забій, цей показник збільшився на 10,4%. Також на 3,3% збільшилось виробництво яєць, одержаних від птиці свійської. Натомість на 8,3% скоротився валовий надій молока.
У господарствах усіх категорій у порівнянні з попереднім роком збільшилась кількість свиней на 18,6%, птиці свійської – на 10,9%, але зменшилась кількість великої рогатої худоби на 12,3%. Кількість великої рогатої худоби на 1 січня 2022 року становила 126,6 тис. голів (у тому числі корів – 76 тис. голів), свиней – 430 тис. голів, птиці свійської – 11,4 млн. голів.