Головна Переробна промисловість Причину отруєння працівників на м’ясокомбінаті у Глобиному ще не встановлено

Причину отруєння працівників на м’ясокомбінаті у Глобиному ще не встановлено

У Глобиному Полтавської області в сортувальному цеху м’ясокомбінату 16 працівників отруїлися невідомою речовиною.

На підприємстві кажуть, що отруєння не є харчовим, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на НВ.

Інженер з охорони праці Оксана Стробікіна заявила, що зараз на підприємстві проводиться розслідування і більш детальну інформацію оприлюднять згодом.

«Отруєння не є харчовим. У нас на м’ясокомбінаті в одному із невиробничих приміщень відбувався ремонт. Працівникам стало зле внаслідок випаровування лакофарби», – висловила припущення керівник відділу маркетингу м’ясокомбінату Марина Горобець.

Однак за попередніми результатами дослідження проб повітря, забраних у цеху, слідів отруйних речовин у них не виявлено. Наразі підприємство працює у штатному режимі.

Речниця управління Держпраці у Полтавській області Софія Істоміна повідомила, що спочатку від госпіталізації відмовилися двоє людей, потім ще 11. Зараз в лікарні перебувають троє людей, з них один — в реанімації.

За словами речниці поліції Полтавської області Поліни Ларіної, скарги на погіршення самопочуття почали надходити від працівників протягом дня. Коли ж кількість працівників, які зверталися до лікарні, збільшувалася, то медики звернулися до поліції.

Через інцидент почали кримінальне провадження за порушення вимог законодавства про охорону праці.

Перегляди: 1