Головна Рослинництво Зернові Пшениця й кукурудза дорожчають як в Україні, так і у світі

Пшениця й кукурудза дорожчають як в Україні, так і у світі

Світові котирування пшениці повернулись до зростання, відновивши частину попередніх втрат. Так, учора липневий фʼючерс зернової на СВОТ у Чикаго подорожчав на $1,8 – до 222 $/тонна, а вересневий на Euronext у Парижі додав у ціні $1,4 й торгувався по 244,3 $/тонна.

Подорожчання відбувається на фоні непоганих експортних продажів нового урожаю в США та продовження погодних проблем на рф, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на повідомлення Barva Invest.

Ціни на пшеницю на українському ринку продовжують отримувати підтримку від обмежених обсягів пропозиції попри сезонне сповільнення активності попиту. Попит на зернову наразі становить 185+ $/тонна DAP в портах Дунаю та 176-180+ $/тонна DAP в портах «великої Одеси».

Котирування кукурудзи також показали часткове зростання на фоні побоювань щодо погодних проблем для урожаю у Південній півкулі. Так, липневий фʼючерс у Чикаго зріс на $3,5 $ – до 181 $/тонна, хоча червневий у Парижі «просів» на $1,8 – до 213,4 $/тонна.

Ціни на українську кукурудзу продовжили поступове укріплення, отримуючи підтримку від термінових непокритих потреб експортерів. За зернову на DAP в дунайських портах сьогодні пропонують 167-173 $/тонна, в глибоководних – 161-165+ $/тонна.

Перегляди: 307