Головна Війна проти України ПУМБ скасував пільгове кредитування на покупку білоруської сільгосптехніки

ПУМБ скасував пільгове кредитування на покупку білоруської сільгосптехніки

Перший Український Міжнародний Банк (ПУМБ) ухвалив рішення про припинення партнерських відносин з республікою білорусь за програмою пільгового кредитування на покупку сільгосптехніки білоруського виробництва. Про це повідомила прес-служба банку, передає «ПроАгро Груп».

Принципова позиція банку щодо розірвання співпраці з білоруськими партнерами насамперед пов’язана з підтримкою республіки російського вторгнення в Україну, а також надання своєї території для переміщення ворожих військ.

Раніше сільськогосподарська техніка та вантажні автомобілі з білорусі сприяли розвитку бізнесу в обох державах. Натомість зараз республіка стала плацдармом для знищення не тільки аграрної галузі України, але й її мирного населення.

Співпраця ПУМБ з рб тривала з 2016 року та мала на меті стимулювання поставок білоруської техніки в Україну через компенсування частини відсоткової ставки за кредитами на її придбання банку та його агроклієнтам.

Зважаючи на поточну ситуацію, подальше подовження партнерських відносин між ПУМБ та Урядом Білорусі не є можливим, тому банк відмовився від усіх призначених компенсацій за діючими кредитами.

Перегляди: 4