Головна Новини Ринок України П’ять цукрових заводів виробили 18,8 тис. тонн цукру

П’ять цукрових заводів виробили 18,8 тис. тонн цукру

sugar 0412

Станом на 10 вересня в Україні перероблено 176,9 тис. тонн цукрових буряків та виготовлено 18,8 тис. тонн цукру. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію асоціації «Укрцукор».

Як повідомлялося, сезон цукроваріння офіційно розпочато 21 серпня з пуску Селищанського цукрового заводу ТОВ «Панда» у Черкаській області. Наразі переробку цукрових буряків ведуть вже 5 цукрових заводів.

Поточного тижня, 7 вересня, стало до роботи ПрАТ «Саливонківський цукровий завод», що  у селищі Гребінка на Київщині. За два дні до цього при підготовці до запуску у виробничому приміщенні підприємства через несправність обладнання стався паровий вибух, внаслідок якого п’ятеро осіб, які виконували роботи, отримали тілесні ушкодження. Троє працівників були госпіталізовані до лікарні з різними ступенями опіків нижніх кінцівок.

За даними Мінекономіки, у  2020/21 МР через несприятливі погодні умови, що призвели до скорочення врожаю цукрових буряків,  в Україні було вироблено 1,1 млн. тонн цукру, що на 25% менше ніж у 2019/20 МР. Поточного сезону виробництво цукру передбачається на рівні 1,4 млн. тонн.

Перегляди: 2