Головна Війна проти України Рашисти продовжують вивозити за кордон вкрадене в Україні зерно

Рашисти продовжують вивозити за кордон вкрадене в Україні зерно

На знімку від Maxar Technologies 21 травня у порту Севастополя видно російський корабель «Матрос Кошка»

Судячи з нових супутникових фотографій кримського порту Севастополь, розкрадання українського зерна Росією триває.

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на CNN, яке публікує фото від Maxar Technologies, датовані 19 і 21 травня.

На знімках показано два балкери під прапором росії, які завантажуються ймовірно  вкраденим українським зерном. Йдеться про кораблі «Матрос Позиніч» і «Матрос Кошка», які були пришвартовані поруч із зерновими силосами й завантажувалися зерном, що зсипалося у їх відкриті трюми.

За даними сайту відстеження суден MarineTraffic.com, обидва судна вже покинули порт. «Матрос Позиніч» на момент публікації плив Егейським морем курсом на сирійський Бейрут, а «Матрос Кошка» все ще знаходився у Чорному морі.

«російська федерація брехливо стверджує, що це санкції міжнародної спільноти винні в загостренні глобальної продовольчої кризи. Але санкції не блокують чорноморські порти, не затримують кораблі, наповнені продовольством, і не руйнують українські дороги та залізниці», – зазначив Держсекретар США Ентоні Блінкен, слова якого приводить видання.

Раніше цього місяця «Матрос Позиніч» вже перевозив крадене українське зерно із Чорного моря в Середземне. Спочатку прямував до Єгипту, але після відмови порту Олександрія прийняти вантаж врешті решт був пришвартований у порту Латакія в Сирії, де росія роками підтримує режим Башара Асада.

Перегляди: 4