Головна Новини Ринок України Рентабельність цукровиробництва в Україні матиме позитивну динаміку

Рентабельність цукровиробництва в Україні матиме позитивну динаміку

Дефіцит цукру у світі прогнозовано збережеться і 2023/24 маркетинговому році. Цей дефіцит буде відчутний і в ЄС, хоча через високу ціну на цукор привабливість цукрових буряків для європейських фермерів збільшується і наступного року очікується збільшення посівних площ під цією культурою.

Про це йшлося на 32-му Міжнародному семінарі Міжнародної організації цукру, який відбувся нещодавно у Лондоні, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на допис у Facebook компанії «Укрпромінвест-Агро».

За словами генерального директора УПІ-АГРО Романа Огородова, в Україні стабільно наявний профіцит цукру, який в наступному сезоні буде зростати. За деякими оцінками, в наступному році посівні площі під цукровим буряком в Україні також збільшаться на 10-20%, а виробництво цукру зросте до 2 млн. тонн. Наразі в Україні вже виробляють близько 1,8 млн. тонн цукру, тоді як внутрішнє споживання становить 900 тис. тонн. 

«Україна активно експортує цукор до ЄС, і це буде продовжуватися в наступному сезоні, щоб покрити дефіцит на ринках деяких країн Європейського Союзу. Окрім того, український цукор цікавий і для світового ринку, де, за прогнозами експертів, відбудеться збільшення дефіцитного балансу цього продукту. Тому, навіть враховуючи усі логістичні та інші труднощі, спричинені війною, рентабельність цукрового виробництва в Україні буде мати позитивну динаміку», – зазначив Роман Огородов. 

Перегляди: 32