Головна Рослинництво Олійні Ristone Holdings планує вдвічі збільшити потужності олійноекстракційного заводу

Ristone Holdings планує вдвічі збільшити потужності олійноекстракційного заводу

У березні цього року Ristone Holdings повністю завершив масштабний проєкт з будівництва олійноекстракційного комплексу і запустив в експлуатацію елеватор на 20 тис. тонн. Але перспективи підприємства дають всі підстави для подальшого розвитку проєкту та розширення потужностей виробництва, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію холдингу.

Олійноекстракційний завод Ristone Oil функціонує вже 2 роки і навіть до завершення третьої черги будівництва і виходу на планові потужності підприємство продемонструвало хороший фінансовий результат і перспективи.

«У зв’язку з цим нещодавно було проведено збори з профільними фахівцями і фінансистами, на яких ми ухвалили рішення в півтора-два рази збільшити потужність цього заводу. І це цілком обґрунтоване рішення. Ristone Oil – це сучасний, енергоефективний і економічно продуманий проєкт, за 2 роки ми змогли повністю освоїти технологічний процес і домогтися максимальної віддачі від виробництва. Крім того, соняшник – це досить стабільна сировина, яке навіть в умовах змін клімату нікуди не дінеться з України в найближчому майбутньому», – прокоментував плани холдингу голова наглядової ради Вадим Нестеренко.

Завод вже має налагоджений цикл роботи і в цьому сезоні почне працювати на повну потужність з нововведеним в експлуатацію елеватором. Також Ristone Oil має досить місткостей для зберігання олії. Щоб досягти бажаного збільшення потужності холдингу необхідно додати ще одну сучасну лінію і ще один екстрактор, який переробляє макуху на олію і шрот.

За попередніми оцінками фахівців таке розширення потребує приблизно 6-7 мільйонів доларів додаткових інвестицій. В Ristone Holdings запевняють, що стабільне фінансове становище компанії дозволяє реалізувати це без залучення зовнішнього фінансування.

Перегляди: 0