Головна Війна проти України Розмінування сільгоспземель України –  можливість прогодувати мільйони людей у світі

Розмінування сільгоспземель України –  можливість прогодувати мільйони людей у світі

Україна на сьогодні найзамінованіша територія у світі. Потрібно розмінувати близько 0,5 млн. га сільськогосподарських земель. Це важливо не лише для України, але й для світу. На цьому наголосив перший заступник міністра агрополітики України Тарас Висоцький під час сербсько-українського бізнес форуму, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства.

Він зазначив, що Сербія та Україна мають багато спільних можливостей для розвитку та бізнесу, включно з сільським господарством.

«Наше сільське господарство може бути хорошим партнером для розвитку бізнесу. Обидві наші країни рухаються до членства в ЄС і, звичайно, у нас буде спільний ринок і ми зможемо розробляти спільні продукти, ділитися досвідом наших ноу-хау», – підкреслив перший заступник міністра.

Тарас Висоцький розповів, що попри великі виклики, українським фермерам вдалося цього року навіть збільшити виробництво із показником у майже 80 мільйонів тонн зернових та олійних культур. Він зауважив, що тим самим Україна зберегла за собою статус країни-агроекспортера і більшу частину вирощеної продукції буде відправлено в інші країни.

«Населення світу продовжує зростати, а це означає, що їжі має вироблятися більше. Водночас доступність сільськогосподарських угідь зменшується. 20% території України зараз під тимчасовою окупацією. Для всього світу важливо повернути окуповану нашу землю, розмінувати її. Ця територія дасть можливість прогодувати сотню мільйонів людей різних країн. Світ має це розуміти», – наголосив Тарас Висоцький.

Він додав, що важливо також розвивати  проєкти у сфері декарбонізації у контексті Європейської зеленої угоди, щоб мати спільні переваги для розвитку аграрної сфери в Україні та Сербії.

Перегляди: 32