Головна Логістика «Рисойл Термінал» почне будівництво першого в Україні двостороннього пірсу

«Рисойл Термінал» почне будівництво першого в Україні двостороннього пірсу

«Рисойл Термінал», який оперує в морському порту Чорноморськ, побудує двосторонній пірс. Компанія RISOIL S.A. і ДП «Адміністрація морських портів України» (АМПУ) реалізують проєкт державно-приватного партнерства (ДПП).

Двосторонній пірс забезпечить одночасну обробку двох судів осадкою до 15 метрів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на Elevatorist.com.

«Ми провадитимемо одночасне навантаження зернових обсягом до 3000 тонн/год. на будь-яку сторону пірсу, або будемо вантажити два судна з обох сторін пірсу з продуктивністю 1500 тонн/год. Причому навантаження можна вести в будь-якій комбінації, регулюючи види вантажів і пропорції вантажопотоків на обидві сторони пірсу. На сьогодні двостороннього пірсу, який забезпечував би можливість одночасно обробляти два судна з двома різними вантажами, в портах України немає », – розповів генеральний директор терміналів групи RISOIL S.A. Євген Садовий в інтерв’ю «Портам України».

На початковому етапі до пірсу зможуть підходити суду типорозміру Panamax. У перспективі, після проведення днопоглиблювальних робіт, термінал зможе обробляти судна Post Panamax дедвейтом до 120 тис. тонн.

Також об’єкт дозволить приймати зерно з барж і суден типу «річка-море».

«Ми бачимо перспективи перевезень малотоннажними судами – приймання малотоннажного флоту для ефективної організації експортно-імпортних операцій», – зазначив Євген Садовий.

Крім того, двосторонній пірс дозволить компанії перевалювати не тільки експортний, а й імпортний вантажі.

Будівництво об’єкта триватиме один рік. Забивати палі під майбутній пірс почнуть в середині квітня. Орієнтовна вартість проєкту – понад 1 млрд. грн.

Перегляди: 4