Головна Новини Сезон польової суниці почався з десятиденним запізненням

Сезон польової суниці почався з десятиденним запізненням

З початку поточного тижня українські виробники з південних областей України приступили до збору полуниці з відкритого ґрунту, тоді як минулого року перші ягоди надійшли на ринок мінімум на 10 днів раніше – у період з 7 по 10 травня.

При цьому сезон збирання врожаю польової суниці у більшості садівничих господарств західних і центральних регіонів країни істотно затримується через досить холодну першу половини весни поточного року, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на EastFruit.  

Втім, у багато виробників бачать в цьому і позитивні моменти, оскільки масове збирання ягід в різних регіонах країни буде проходити не одночасно, а відповідно відсутність надлишку пропозиції продукції на ринку дозволить продавцям утримувати відпускні ціни на ягоду більш тривалий період.

Як відзначають самі фермери, настання по-справжньому теплої весняної погоди лише у другій половині квітня і різке падіння температури на початку травня, особливо в нічні часи, на даний момент сповільнюють дозрівання ягід в господарствах.

Наразі перші партії полуниці з відкритого ґрунту надходять у продаж за ціною 70-130 грн./кг, що в середньому 1,5 раза дорожче, ніж в аналогічний період минулого року.

Перегляди: 1