Головна Ринок України Експорт/імпорт Словаки знову заблокують автоперехід на Ужгород

Словаки знову заблокують автоперехід на Ужгород

Спілка автоперевізників Словаччини продовжить блокування прикордонного переходу «Вишнє-Нємецьке – Ужгород» від сьогодні, 11 грудня. Про це спілка повідомила у Facebook, передає «ПроАгро Груп».

«Президія Спілки словацьких вантажників ухвалила рішення 10 грудня 2023 року продовжити акцію протесту на переході кордону «Вишнє-Нємецке – Ужгород» з 11 грудня 2023 року з 15.00 до подальшого повідомлення. Заблокують в’їзд на територію Словацької Республіки для вантажних перевезень. Особистого транспорту в жодному разі не обмежуватимуть», – ідеться в повідомленні.

У спілці зазначили, що таке рішення президія ухвалила на підставі оцінки отриманої інформації та її впливу на ринок словацького автотранспорту.

Наприкінці минулого місяці пункт пропуску «Вишнє-Нємецьке – Ужгород» із боку Словаччини також блокувався словацькими перевізниками, але 4 грудня протестна акція була припинена. Проте вже наступного дня протестувальники заявили, що готові повністю заблокувати автоперехід, якщо для українських перевізників не буде скасований «транспортний безвіз».

Перегляди: 14