Головна Війна проти України Старійший елеватор в Україні вкотре потрапив під ворожий обстріл

Старійший елеватор в Україні вкотре потрапив під ворожий обстріл

Оріхівський елеватор «Оптимус Агро». Фото Elevatorist.com

Місто Оріхів на Запоріжжі, яке знаходиться на лінії зіткнення ВСУ і ворожих військ, що намагаються прорвати українську оборону і піти в наступ на обласний центр, від початку війни перебуває під обстрілами. Внаслідок артилерійських ударів рашистів руйнуються житлові будинки, об’єкти цивільної інфраструктури, у тому числі й агропромислової, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Асоціації елеваторів України.

Впродовж минулих вихідних, 7-8 травня, місто також знаходилося під обстрілами. За повідомленням обласної військової адміністрації, Оріхів обстрілювала артилерія, крім того були зафіксовані «прильоти» крилатих ракет. Внаслідок була ушкоджена лікарня, також руйнувань зазнала інфраструктура місцевого елеватора.

В Оріхові розташований один зі старійших українських елеваторів, який належить компанії «Оптимус Агро». Бетонні силоси підприємства височіють над населеним пунктом і уявляють собою зручну мішень для ворога. Тому Оріхівський елеватор від самого початку повномасштабного вторгнення російських загарбників знаходиться під вогнем, хоча аж ніяк не є військовим об’єктом.   

Вперше під обстріл елеватор потрапив ще 28 лютого. Тоді на території підприємства сталася пожежа. Також пожежею закінчився і удар по сховищу, який стався два місяця потому, 29 квітня. Наразі невідомо про масштаб руйнувань на елеваторі і завдану йому шкоду. Залишається сподіватись, що вони не критичні, і інфраструктуру підприємства вдасться відновити.

Сьогодні у районі продовжуються активні бойові дії. Українська армія перейшла в контрнаступ з метою відкинути передові частини ворога від Оріхова і Гуляй Поля, а згодом звільнити всю територію області від рашистської навали.

Перегляди: 7