Головна Логістика Суднобудівники «НІБУЛОНа» зібрали закладні секції нового несамохідного судна

Суднобудівники «НІБУЛОНа» зібрали закладні секції нового несамохідного судна

На суднобудівно-судноремонтному заводі «НІБУЛОН» триває будівництво нових 100-метрових несамохідних суден проєкту В5000М, а також ремонт та обслуговування суден вантажного флоту. Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію компанії.

Замовлення проєкту В5000М – це модернізовані несамохідні судна, які фахівці суднобудівного заводу та судноплавної компанії «НІБУЛОН» удосконалили відповідно до досвіду експлуатації суден попереднього проєкту на українських річках.

«Оптимізована конструкція нового судна, для кращої прохідності та маневреності, а також суттєва вантажомісткість – 5000 тонн – дозволять ефективно нарощувати обсяги транспортованого збіжжя та експортні показники. Адже усього за один рейс караван із двох таких стометрових суден перевезе до 10 000 тонн збіжжя. А це дорівнює одночасній роботі 416 (!) вантажівок, які не виїжджатимуть на українські автошляхи завдяки кожному рейсу лише цих двох несамохідних суден», – зазначили в компанії.

Наразі флот «НІБУЛОНа» складається із 85 сучасних суден різного класу та призначення. За весь час роботи судноплавної компанії (з 2009 р.) річками транспортовано понад 21,5 млн. тонн різноманітних вантажів.

Перегляди: 0