Головна Новини Ринок України ТПП України консолідує бізнес для захисту від недобросовісних торгових практик

ТПП України консолідує бізнес для захисту від недобросовісних торгових практик

Питання обмеження нечесних торгових практик з боку торгових мереж стає все важливішим для українського агросектору.  Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Торгово-промислової палати України.

Зазначається, що аграрії неодноразово зверталися до Палати із проханням про врегулювання ситуації. Комітет підприємців АПК при Палаті опрацював звернення бізнесу і зібрав учасників ринку на розширене засідання 7 грудня 2021 року.

Під час розширеного засідання Комітету підприємців АПК у форматі круглого столу «Запобігання недобросовісним торговим практикам: досвід ЄС та законодавчі ініціативи в Україні» заслухали думки експертів, проаналізували європейський досвід і законопроєкти щодо запобігання недобросовісним торговим практикам.

«Оскільки 40% української агропродукції споживає Євросоюз, ми зацікавлені як у запровадженні максимально наближених до європейських умов торгівлі, так і до адаптації європейського досвіду регулювання ринків. Ми об’єднали у ТПП України експертів, підприємців та виробників, щоб почути консолідовану позицію бізнесу щодо регулювання взаємовідносин  виробників харчової продукції з торговельними мережами», – сказав під час засідання президент ТПП України Геннадій Чижиков.

Для України вкрай важливо в сьогоднішніх умовах переймати такий європейський досвід. Тому учасники Круглого столу детально ознайомились із досвідом ЄС з імплементації Директиви із запобігання недобросовісним практикам у торгівлі. За результатами обговорення буде сформовано консолідоване рішення в інтересах споживачів, виробників і торгівлі, яке Палата відстоюватиме на рівні державних інституцій.

Перегляди: 1