Головна Економіка і аграрна політика У 2021 році Держпродспоживслужба ухвалила 226 рішень про тимчасове припинення виробництва та...

У 2021 році Держпродспоживслужба ухвалила 226 рішень про тимчасове припинення виробництва та обігу харчових продуктів й кормів

У 2021 році Держпродспоживслужбою проведено понад 21,2 тисячі перевірок суб’єктів господарювання, з них 20,7 тисячі – позапланово. У сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів проведено 17,8 тисячі інспектувань, у сфері ветеринарної медицини – 3,4 тисячі.

Про це повідомила Голова Держпродспоживслужби Владислава Магалецька під час засідання комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики, передає «ПроАгро Груп».

За результатами розгляду 2,7 тисяч скарг громадян у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів у 2021 році було здійснено перевірку 1678 суб’єктів господарювання. Суб’єктам господарювання видано 7057 обов’язкових для виконання письмових вимог (приписів) державних інспекторів щодо усунення порушень вимог законодавства.

У зв’язку з виявленими порушеннями, які становили загрозу для життя або здоров’я людини чи тварини, прийнято 226 рішень про тимчасове припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та/або кормів. У 193 випадках приймались рішень про відкликання, вилучення або знищення харчових продуктів та/або кормів. У сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів оштрафовано 455 юридичних осіб на суму 18,8 млн. грн.

«У 2022 році ми продовжимо активно працювати над забезпеченням контролю безпечності та якості харчових продуктів в процесі їх виробництва та реалізації та боротися із фальсифікатом. Сподіваюсь на підтримку у цій нелегкій справі зі сторони всіх органів української влади», – зазначила Владислава Магалецька.

Перегляди: 10