Головна Новини Ринок України У 2021 році зросте виробництво продукції вирощування птиці та свиней, – прогноз

У 2021 році зросте виробництво продукції вирощування птиці та свиней, – прогноз

Скорочення виробництва валової продукції тваринництва у 2021 році складе лише 0,5% проти 3,1% у 2020 році. Про це  з посиланням на прогнозі дані науковців ННЦ «Інститут аграрної економіки» повідомив директор установи Юрій Лупенко, передає «ПроАгро Груп».

Він нагадав, що торік спад відбувся майже по усіх видах продукції тваринництва, крім продукції вирощування овець і кіз (приріст на 0,7%).

У поточному році стримування темпів спадної тенденції в галузі забезпечується переважно збільшенням обсягів вирощування птиці (+1,4%) та свиней (+0,5%). При цьому виробництво яєць збережеться на рівні 2020 року.

Найбільший спад проти минулорічних показників прогнозується на виробництві вовни (‑6%), молока (‑2,6%), продукції вирощування великої (‑2,4%) та малої рогатої худоби – овець та кіз (‑2,8%), інших тварин (‑3,5%).

За словами директора ННЦ, виробництво молока очікується на рівні 9 млн. тонн проти майже 9,3 млн. тонн торік., продукції вирощування тварин та птиці – 3,39 млн. тонн проти 3,37 млн. тонн, яєць – 16,2 млрд. шт., вовни – 1,5 тис. тонн (1,6 тис. тонн).

«Динаміка обсягів виробництва продукції тваринництва зумовлена триваючим спадом поголів’я тварин, який продовжиться у 2021 році внаслідок хронічної збитковості більшості видів продукції галузі, а також зменшенням доходності виробництва молока у сільських домогосподарствах. Зупинення цього спаду, поряд з нарощуванням продуктивності тварин і птиці, є головними чинниками стабілізації обсягів виробництва в галузі», – підсумував Юрій Лупенко.

Перегляди: 0