Головна Логістика У «Агро-Регіоні» економлять до 15% на залізничній логістиці

У «Агро-Регіоні» економлять до 15% на залізничній логістиці

Група компаній «Агро-Регіон» у маркетинговому сезоні 2023/2024 відмовилася від послуг експедиторів. Завдяки такому рішенню середньозважена економія за сезон у вартості логістики залізничним транспортом склала 15%, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію агровиробника.

«Відмова від послуг експедиторів і професійна організація залізничних перевезень самостійно — стратегічно зважене рішення компанії. Звісно, бувають контракти умовно «сьогодні — на завтра», які вигідно виконати з експедиторами, коли власні вагони повністю задіяні, проте це поодинокі випадки, яких ми намагаємось уникати» — зазначив заступник директора з логістики Микола Муравйов.

Він додав, що на сьогодні «Агро-Регіон» постійно оперує 100 вагонами, з яких 25 вагонів-хоперів компанія отримала у рамках грантової програми проєкту USAID «Економічна підтримка України».

За словами Миколи Муравйова, у пік сезону 2023/2024 в оперативному керуванні було до 500 вагонів, адже великі обсяги врожаю кукурудзи та нерозуміння, чи буде стабільно працювати зерновий коридор і логістика Чорним морем, змусили компанію зробити продажі більш концентровано у перші місяці, задля мінімізації ризиків.

У сезоні 2024/25 план більш збалансований та продажі плануються рівномірними частинами протягом року, що значно зменшує потребу в кількості вагонів.

«Основний показник економічної ефективності використання вагонів — оборот вагону. Важливо організувати роботу так, щоб вагони якнайменше стояли, та якнайбільше рухалися, тобто робили максимально можливу кількість обертів за звітний проміжок часу. Чим більше обертів зробить вагон, тим більше зерна буде перевезено. Якщо говорити про оренду вагонів, то її вартість нараховується подобово і не залежить від того, чи вагон простоює, чи він перебуває у постійному русі», — пояснив фахівець.

Перегляди: 3