Головна Аквакультура У березні відбудеться перший аукціон на право оренди Сухого лиману

У березні відбудеться перший аукціон на право оренди Сухого лиману

Перші аукціонні торги з продажу права оренди акваторії Сухого лиману для цілей морської аквакультури заплановано на 19 березня 2024 року. Відповідне оголошення опубліковано в електронній торговій системі «Прозорро.Продажі», передає «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінагрополітики.

Підприємці, які планують розвивати марикультуру у водах Сухого лиману можуть подати свої заявки на участь в аукціонних торгах до 20:00 18 березня 2024. Стартова ціна лоту –  7152,08 грн.

Договір про оренду з переможцем буде укладатись на 7 років. Такий термін зумовлено тим, що прибуток від реалізації продукції аквакультури може бути отримано на третій рік господарчої діяльності. Також підприємцю необхідно провести підготовчі роботи для початку виробництва, яке здійснюватиметься шляхом розміщення технологічних пристроїв – плавучих садків, колекторів для молюсків тощо.

Раніше повідомлялося, що вперше в історії України урядом прийнято рішення про надання можливості підприємцям займатися марикультурою на умовах оренди у частині акваторії Сухого лиману, що в Одеській області.

Перегляди: 19