Головна Війна проти України У Чорноморському регіоні вмс росії блокують 94 цивільні судна

У Чорноморському регіоні вмс росії блокують 94 цивільні судна

Заступник держсекретаря США Уенді Шерман заявила, що вмс росії блокують у Чорноморському регіоні приблизно 94 цивільні судна, призначені для перевезення зерна та іншого продовольства.

Шерман, виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН, назвала росію єдиною винною стороною у війні проти України, передає «ПроАгро Груп» з посиланням на повідомлення інформаційних агентств.

«Дії росії загрожують продовольчій безпеці у глобальному масштабі», – наголосила Шерман.

Уенді Шерман далі сказала: «Після початку війни, яку розпочала росія проти України, в обложеному Маріуполі люди помирають від голоду. Мати трьох дітей протягом кількох днів годувала своїх дітей однією ложкою меду. Люди п’ють воду з-під снігу. Ці люди помирають з вини президента путіна, через цю війну, яку він розпочав».

«Близько 30% світового експорту пшениці зазвичай припадає на Чорноморський регіон, а також 20% кукурудзи та 75% соняшникової олії. Проте росія розбомбила щонайменше три цивільні судна, які перевозили товари з чорноморських портів по всьому світу», – повідомила представник Держдепартаменту США.

«вмс росії блокують доступ до українських портів, чим фактично переривають експорт зерна. Згідно зі звітами, вони не дозволяють вийти в Середземне море приблизно 94 суднам, що перевозять продовольство для світового ринку», – зазначила Шерман.

Шерман закінчила свій виступ такими словами: «Поки путін продовжує свою війну, поки російські війська продовжують бомбардувати українські міста і блокувати колони з гуманітарною допомогою, поки оточені мирні жителі не можуть дістатися безпечного місця, ця гуманітарна криза лише посилюватиметься».

Представники Великобританії та Франції в РБ ООН погодилися з аргументами заступника держсекретаря США. Водночас постійні представники Китаю та рф назвали причиною продовольчої кризи санкції та ембарго проти росії.

Перегляди: 6