Протягом минулого місяця на українському ринку спостерігалося зростання споживчих цін. Зокрема, подорожчали практично всі види м’яса та м’ясопродуктів.
Про це свідчать дані Державної служби статистики, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на AgroNews.
Так, середня споживча ціна яловичини на українському ринку в лютому становила 153,99 грн. за кілограм, що на 4,48 грн. більше, ніж було у січні.
Вартість свинини майже не змінилася. У середньому минулого місяця вона становила 115,33 грн. за кілограм, що лише на 17 копійок дорожче, ніж протягом першого місяця цього року.
Що ж до курятини, то у лютому середня споживча ціна тушки зросла на 2,73 грн. до 60,13 грн. за кілограм. А от вартість курячого філе збільшилась на 3,38 грн. до 97,37 грн. за кілограм.
Подорожчали і м’ясопродукти. Так, середня ціна ковбаси вареної першого ґатунку минулого місяця становила 106,31 грн. за кілограм. Це на 1,58 грн. більше у порівнянні з середніми показниками січня.