Головна Економіка і аграрна політика У Мінагрополітики домовилися з птахівниками про стабілізацію цін на яйця

У Мінагрополітики домовилися з птахівниками про стабілізацію цін на яйця

Міністерство аграрної політики та продовольства уклало меморандум з Асоціацією «Союз птахівників України щодо стабілізації цін на курячі яйця та не допущення перевищення оптово-відпускних цін реалізації від рівня, за якими яйця постачаються до торговельних мереж.

Як повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію міністерства, виробники яєць у межах меморандуму взяли на себе зобов’язання наситити внутрішній ринок яйцями, зокрема збільшити чисельність поголів’я курей-несучок та обсягів виробництва яєць.

Мінагрополітики зі свого боку сприятиме, щоб виробники курячих яєць були забезпечені необхідними умовами та ресурсами для роботи, а також мали змогу залучити доступний кредитний ресурс для своєї виробничої діяльності. Крім того, Міністерство сприятиме стабільності внутрішніх цін на зернофуражні й олійні культури та продукти їх переробки.

Меморандум відкритий до підписання виробниками харчових курячих яєць й діятиме до 31 грудня цього року, але у разі необхідності може бути продовжений.

Перегляди: 4