Головна Економіка і аграрна політика У Мінагрополітики обговорили профілактику сказу серед диких тварин

У Мінагрополітики обговорили профілактику сказу серед диких тварин

На черговій нараді Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при уряді України було обговорено питання забезпечення стабільної епізоотичної ситуації в умовах воєнного стану та проведення імунізації диких тварин проти сказу, повідомляє «ПроАгро Груп» із посиланням на інформацію Мінагрополітики.

На нараді ОВА прозвітували про результати боротьби з цією небезпечною хворобою протягом 2023 року, а голова комісії заступник міністра агрополітики Тарас Висоцький наголосив, що боротьба з поширенням сказу – це, в першу чергу, захист життя і здоров’я людей.

За його словами, системна співпраця і взаємодія Держпродспоживслужби, Держлісагентства та МОЗ сприятимуть досягненню необхідних результатів щодо запобігання поширенню сказу. Для цього потрібен системний діалог.

На нараді було висловлено пропозиції стосовно підвищення ефективності боротьби зі сказом у 2024 році. Зокрема, шляхом збільшення кількості вакцин, дозволу на полювання з певними обмеженнями та використання агродронів у гірській місцевості.

Перегляди: 10