Головна Логістика У січні порт «Ніка-Тера» збільшив вантажообіг на чверть

У січні порт «Ніка-Тера» збільшив вантажообіг на чверть

У січні 2022 року вантажообіг порту «Ніка-Тера» збільшився на 23,7% у порівнянні з січнем 2021 року і становив 714,4 тисячі тонн вантажів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію підприємства.

Структура перевалки виглядала наступним чином:

  • зернові, зернобобові, олійні культури та продукти їх переробки – 524 тис. тонн (73% від загального обсягу перевалки);
  • навалочні вантажі відкритого зберігання – 114 тис. тонн (16%);
  • наливні вантажі – 64,2 тис. тонн (9%);
  • добрива – 12 тис. тонн (2%).

У січні 2022 року кількість оброблених суден становила 37 одиниць, перевищивши аналогічний показник минулого року на 13%.

«У першому місяці року були досить складні погодні умови для виконання вантажних операцій, але, незважаючи на це, у нас дуже високий вантажообіг у січні. Ми досягли рекордного обсягу перевалки наливних вантажів – у січні порт обробив три танкери, завантаживши в них 64 тис. тонн соняшникової олії. Сьогодні порт продовжує роботу у звичайному режимі, виконуючи в повному обсязі всі контрактні зобов’язання», – прокоментував СЕО порту «Ніка-Тера» Алім Агакішиєв.

Перевалка наливних вантажів в порту «Ніка-Тера» виконується спеціалізованим комплексом (вантажний район №4), потужності якого дозволяють обробляти до 800 тис. тонн вантажів на рік. Термінал здатний розвантажувати до 110 автомобілів на добу (до 2500 тонн) та приймати 80 залізничних цистерн (до 4000 тонн). Ємності резервуарів для одноразового зберігання наливних вантажів становлять 60 тис. тонн. З восьми причалів порту «Ніка-Тера» два оснащені необхідним технологічним обладнанням для перевалки наливних вантажів. Спеціальні трубопроводи забезпечують можливість одночасного завантаження 2 танкерів до осідання 10,3 м.

Перегляди: 4