Головна Новини Земельне питання У великій Вінниці провели аудит сільськогосподарських земель

У великій Вінниці провели аудит сільськогосподарських земель

У Вінниці презентували результати аудиту земель сільськогосподарського призначення поза межами населених пунктів територіальної громади, зібравши відомості про 7225 земельних ділянок, площею 11 185,41 га.  При цьому, сформовано 708 полів на 8 тисяч гектарів, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Вінницької міської ради.

На території Вінницької МТГ переважна більшість земельних ділянок площею від 1 до 2 гектарів. Переважає приватна форма власності – 73,3 %, державна форма власності – 19 %. В основному, землею володіють фізичні особи – 7700 гектарів. Серед землевласників є і юридичні особи, але найбільший має лише 27 гектарів. Щодо 511 ділянок  інформація про власників відсутня, тому потрібно фактично проводити інвентаризацію, встановлювати, хто ж є власником, відшукати документи в органах місцевої влади, у Держгеокадастрі, щоб встановити, хто фактично володіє землею.

«Відділ землеустрою вноситиме пропозиції по переукладанню діючих договорів оренди для того, щоб угоди були укладені не з попередніми розпорядниками, а з Вінницькою міською радою. Будемо також проводити інвентаризацію на основі отриманих даних», – зазначив директор департаменту земельних ресурсів міської ради Сергій Кушнірчук.

Головне управління Держгеокадастру у Вінницькій області вживатиме заходи державного контролю щодо фактів використання земельних ділянок не за цільовим призначенням, забур’янення, використання угідь за відсутності неоформлених або незареєстрованих договорів оренди. А податкова служба за результатами опрацювання отриманих відомостей здійснить звірку інформації про суб’єкти та об’єкти оподаткування, які є у неї на обліку.

Перегляди: 1