Головна Новини Ринок України У Волинській області затоплено тисячі гектарів сільгоспземель

У Волинській області затоплено тисячі гектарів сільгоспземель

На Волині триває весняний паводок. Тільки у чотирьох селах Любешівської громади лишаються підтопленими майже 16 тисяч гектарів сільськогосподарських угідь.

У воді опинилися посіви озимини, паї й городи місцевих мешканців, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на «Суспільне».

У сусідньому селі Заріка місцеві жителі з початком весни почали будувати імпровізовані дамби з піску, біля хат риють рови для стоку талої води.

Воду у підтоплених селах відкачують насосами – до 750 літрів за секунду. При цьому рівень підтоплення досі вищий за пів метра. Щодоби за допомогою насосної станції його вдається знизити на 2 сантиметри, але угіддя досі затоплені.

Підтоплення сільгоспугідь в Любешівській тергромаді можна було попередити. Достатньо розчистити і відновити меліоративну систему – це 407 км. каналів.

Минулого року фермери і одноосібні господарства не отримали жодної гривні за підтоплення земель. Обласна комісія з надзвичайних ситуацій тоді не визнала жодного випадку підтоплення як надзвичайної ситуації регіонального рівня. Цього року звернень від селян поки не було.

Перегляди: 1