Головна Новини Ринок України Угода по «зерновій ініціативі» пролонгована ще на 120 днів

Угода по «зерновій ініціативі» пролонгована ще на 120 днів

Global food; Shutterstock ID 350905739; PO: aaF

Завдяки зусиллям ООН і Туреччини на перемовинах з росією термін дії «зернового коридору» продовжено ще на 120 днів. Про це у Facebook повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, передає «ПроАгро Груп».

«Вдячний Генеральному Секретарю Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гуттерішу та Президенту Туреччини Реджепу Ердогану, а також всім країнам-партнерам за спільні зусилля для продовження дії документу ще на 4 місяці», – написав Кубраков.

Він зазначив, що Україна продовжить експортувати через три морські глибоководні порти свою агропродукцію, з яких від 1 серпня 2022 року – початку дії «зернової угоди» – і до сьогодні відправлено 25 млн. тонн агропродукції в різні країни світу.

«Разом з тим, головним викликом є пришвидшення інспекційних перевірок в Туреччині. Це дозволить світу отримати ще більше українськоі агропродукціі. Також продовжуємо роботу над долученням до «зернової ініціативи» портів Миколаївщини та розширення номенклатури вантажів. Україна була і залишається міцно вбудованою в світову економіку та ринки. Можливість експортувати більше дозволить зняти інфляційні ризики, а як наслідок і соціальну напругу у багатьох країнах світу», – наголосив урядовець.

Перегляди: 9