Головна Логістика Ухвалено план розвитку Миколаївського порту

Ухвалено план розвитку Миколаївського порту

Міністерство інфраструктури України погодило План розвитку морського порту Миколаїв на коротко-, середньо-, та довгострокову перспективи, повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Адміністрації морських портів України.

Зазначеним документом передбачено значне збільшення об’єктів та обсягів капітальних інвестиції у розвиток Миколаївського порту та транспортного вузла.

«План розвитку Миколаївського порту є справжнім проривом у розвитку економіки регіону та морської галузі. Ним передбачені нові об’єкти інвестування, нові горизонти та багатомільярдні інвестиції ДП «АМПУ» в інфраструктурні проєкти, в першу чергу пов’язані з днопоглибленням водних підходів та акваторії порту. Ці капіталовкладення, безумовно, сприятимуть підвищенню конкурентоздатності та вантажообігу порту,- зазначив в.о. голови ДП «АМПУ» Олександр Голодницький.

Зокрема, планом розвитку порту передбачено будівництво та реконструкція причалів, під’їзних колій та інфраструктури на території порту. Реалізація зазначених проєктів дасть можливість значно підвищити пропускну спроможність портів та терміналів Миколаївського регіону.

Перегляди: 3