Головна Агрохімія Ukravit вивів на ринок новий фунгіцид для садівництва

Ukravit вивів на ринок новий фунгіцид для садівництва

Виробник українських оригінальних ЗЗР та МКД Ukravit  вивів на ринок нове рішення для захисту плодових насаджень від хвороб. Препарат успішно пройшов державну реєстрацію і вже доступний для застосування у садах України.

«Плодові культури дуже сприйнятливі до ураження комплексом хвороб, – відзначає керівник садівничого напрямку Ukravit В’ячеслав Поліщук. – Тому  від сезону до сезону садівники змушені проводити численні фунгіцидні обробки, що може спровокувати виникнення у патогенів стійкості до діючих речовин препаратів, а отже й погіршити якість контролю.  Зважаючи на це, ми вивели на ринок дієве рішення –Феномен Прайм (каптан, 780 г/кг). Цей продукт вирішує відразу декілька завдань у садівництві: по-перше, надійно захищає плодові від небезпечних хвороб, по-друге – нівелює ризики виникнення у патогенів резистентності, що дозволяє застосувати йогов антирезистентних програмах. Нарешті, його застосування покращує збереження і товарну якість плодів та ягід. Цей фунгіцид стане гарним «помічником» для садівництва, адже допоможе вдосконалити системи захисту та отримати щедрий здоровий врожай».

Каптан в основі фунгіциду – контактна діюча речовина. Після потрапляння на поверхню оброблюваних рослин вона утворює захисний шар, що попереджає повторне інфікування. На патоген впливає, вступаючи в реакцію із групами білків, внаслідок чого руйнує основні ензими, необхідні для проростання спор. Каптан запобігає проростанню спор патогенів і проникненню їх у тканини рослин, володіючи профілактичними властивостями. За рахунок мультисайтної дії на збудників попереджає ризик виникнення резистентності.

Феномен Прайм – це високоефективне рішення для боротьби з низкою небезпечних патогенів на плодових, у тому числі на яблуні. Крім того, фунгіцид контролює поширені хвороби винограду, кісточкових, а також може застосовуватись на сої, горосі, сочевиці, нуті.

Препарат характеризується одночасною профілактичною та лікувальною дією й демонструє високу ефективність у контролі парші, плодових гнилей та плямистостей листя на плодових культурах. При цьому за рахунок багатовекторного механізму дії ймовірність виникнення у патогенів стійкості мінімальна, тож він може широко використовуватись у антирезистентних програмах. Не сприяє утворенню «сітки» на плодах та ягодах навіть при багаторазовому застосуванні.

Значною перевагою фунгіциду, наголошує фахівець, є те, що ефективність його дії не залежить від погодних умов. Також характеризується безпечністю для комах-запилювачів, що робить можливим проведення обробок практично в будь-який період вегетації.

Найкращий результат, зазначає В’ячеслав, досягається при профілактичному застосуванні фунгіциду (із фази «зелений конус» до початку достигання плодів та ягід).

Перегляди: 3