Головна Економіка і аграрна політика Україна долучається до глобальної співпраці з розвитку сільського господарства

Україна долучається до глобальної співпраці з розвитку сільського господарства

Інтеграція в продовольчі системи – це можливість долучитися до глобальної співпраці з розвитку сільського господарства. Таку думку висловив заступник міністра економіки України – Торговий представник України Тарас Качка під час конференції «Продовольчі системи: Український контекст».

Про це повідомляє «ПроАгро Груп» з посиланням на інформацію Мінекономіки.

«Вписування себе в продовольчі системи – це можливість представити свою країну, не з точки зору конкуренції, а з точки зору того, як ми можемо допомогти один одному розвиватися, щоб наступні покоління мали доступ до безпечної їжі. Серед цілей сталого розвитку, визначених ООН, щонайменше 5 стосуються продовольства. Ідеологія формування нашої політики в сфері харчування в термінах продовольчих систем полягає в тому, щоб зробити себе зрозумілими для світу, і будь-які виклики, які постають перед нами, сприймати не як загрозу, а як шанс», – зазначив Тарас Качка.

Зокрема, учасники конференції висловили думки щодо впливу кліматичних змін на продовольчі системи та розвиток сільського господарства, розглянули питання захисту довкілля, формування аграрної політики України, в тому числі щодо імпортозаміщення деяких зернових культур та розширення програм державної підтримки аграрного бізнесу.

«Цілі сталого розвитку перекладаються на щоденну роботу в аграрній політиці щодо того які програми підтримки, стандарти до сільгосптехніки, вимоги до викидів парникових газів, вимоги до безпечності їжі ми закладаємо. Логіка продовольчих систем в тому, що кожна країна розвиває свою торгівлю, стає більш самодостатньою, але разом з тим ця самодостатність не є загрозою, натомість вона збільшує і трансформує міжнародну торгівлю», – підкреслив Тарас Качка.

Перегляди: 0